Category Archives: favorite

About the journey.

The journey of a thousand miles begins with one step..

.. and life is a journey, it’s about growing and changing to a better person and coming to terms with who and what you are and loving who and what you are.

Be strong, be grateful, be happy.

my april playlist

50 songs on the track:

The Second You Sleep – Saybia
Stay With Me – Sam Smith
Crazy Love – Brian McKnight
Lost Stars – Adam Levine
Gerangan Cinta – Soulvibe
Not a Bad Thing – Justin Timberlake
I Will Never Let You Down – Rita Ora
Haunted – Beyonce
I Put a Spell On You – Annie Lennox
Team – Lorde
No.1 Party Anthem – Arctic Monkeys
Summertime Sadness – Lana Del Rey
F For You – Disclosure ft. May J. Blige
Stay Awake – Carousel
The Heart Wants What It Wants – Selena Gomez
Ghost [switch remix]- Ella Henderson
Dekat Di Hati – RAN
Same Love – Macklemore ft.Ed Sheran & De Hofnar
Where You Belong – The Weeknd
Blank Space – Taylor Swift
One Last Night – Vaults
Miracles – Coldplay
XO – John Mayer
Tell Me If You Wanna Go Home – Keira Knightley
Perempuan Dalam Pelukan – Payung Teduh
Thinking Out Loud – Ed Sheeran
Gravity – Sara Bareilles
Man In the Mirror – James Morrison
Grow Old with Me – Tom Odell
Sweetest Gift – Sade
Falling Awake – Gary Jules
My Baby You – Marc Anthony
Sedetik Lebih – Anuar Zain
Stay the Same – Joey Mcintyre
Almost Is Never Enough – Ariana Grande
Somewhere Only We Know – Lily Allen
Stay Alive – Jose Gonzalez
Falling In Love At a Coffee Shop – Landon Pigg
Today Has Been Ok – Emiliana Torrini
Not Going Anywhere – Keren Ann
Closer – Joshua Radin
Nothing Last Forever – Maroon 5
Satellite – Dave Matthews Band
Cruisin – Sioen
By Your Side – Sade
Crazy In Love [Fifty Shades of Grey Remix] – Beyonce
Sempurna – Andra & The BackBone
Marry Me – Train
I’d Rather be With You – Joshua Radin
The Man Who Can’t Be Moved – The Script

a magical morning

Oca amarlis

Dari kecil gue paling suka pelangi.
Dulu, setiap habis hujan dan langit masih cerah, pasti gue bakal nyari tempat paling tinggi atau kalau di pas lagi di rumah gue akan langsung naik ke atas genteng sekedar buat nungguin kalau-kalau ada pelangi di langit.
Bisa sampai 15 menit gue tungguin, paling sedih kalau udah ditungguin tapi gak keluar pelanginya.
Sampai sekarang pun, masih suka ngejar pelangi.
Pernah waktu ngantor di Y&R Indonesia di Menara Jamsostek, sampai keluar dari ruang meeting gara-gara ada yang teriak di luar ruangan ‘look, ada pelangi!’ dan gue bilang sama orang-orang di meeting room gue mau ke toilet, padahal gue ke lantai 9, outdoor area, bengong di sana ngelihat pelangi. Duh, senangnya minta ampun.

Yes, i do really love rainbows and their beauty.

Pelangi buat gue bukan cuma indah, dia  bukan cuma sederet lengkungan warna-warni.
Entah kenapa, dari kecil kalau setiap habis nangis berkepanjangan atau kalau lagi sedih-sedihnya, pasti dikasih liat pelangi sama Tuhan. Hehehee.. Allah tuw baik banget. Selalu tau cara menghibur gue.
I believe that it was God telling me that I would never have to go thru that particular sadness that I remembered, faced & dealt with again in my life time.
Then I feel so special & loved.
Dengan melihat pelangi secara langsung, gue bisa merasa langsung punya energy lebih, pure positive energy, blessings. To me it’s the perfect time to be grateful for all the gifts in my life.

Pagi hari, di hari pertama di tahun yang baru ini, sekitar 8am, matahari baru mulai kelihatan dari balik awan yang sedikit kelabu karena hujan yang gak habis-habisnya sejak semalam, gue dikasih sebuah luxurious moment sama Tuhan. I saw a rainbow! Not only one rainbow, it was a double rainbow!!
I felt something extremely powerful from it, double harvest and double blessings!

Gue beranggapan bahwa itu sweet surprise dari Tuhan buat gue di awal tahun baru, karena 3 hari sebelumnya gue bikin wishlist dan seeing a rainbow after the rain is one of the item on the list.
Gue berasa pengen nangis senangis-nangisnya waktu dikasi liat double rainbow itu. What a wonderful magical moment.

That was my first spiritual story in 2015.
Hope everything good will happen in the future.
Aamiin!

And here I would like to wishing you all a Happy New Year with hope that you will have many blessings in the year to come.

[When double rainbows appear it means that whatever is coming to you has great meaning in your life and that one good thing will lead to another good thing. I really rejoice in your happiness and good fortune. The rainbows are a sign from the cosmic universe that you are about to have something great fall into your lap! – Lillian Too of Feng Shui Malaysia]

big big big heart is for me

Oca amarlis

halo stranger, thank you..

#lv #gpgt

my top five movies about photography:


pecker -- 1998


closer -- 2004


everlasting moments -2008


fur: an imaginary portrait of diane arbus -- 2006


the secret life of walter mitty -- 2013

happy watching and enjoy!

my reali-tea

happy lazy sunday..

ocaamarlis

source: pinterest

until then, i can only take pictures of silence that i would hold to forever..

my lion

Candle #lv

bcc #lv

ocaamarlis

Ocaamarlis

#lv #gpgt

ms. vivian maier

‘my life is none of your business.. ‘

Re-post: Do’a Maturana

Jangan paksakan kepadaku apa yang kauketahui.
Aku ingin menyelami apa yang tidak diketahui dan menjadi sumber dari penemuanku sendiri.
Biarkan yang diketahui menjadi pembebasanku, bukan penghambaanku.

Dunia kebenaranmu dapat menjadi pembatasan bagiku; kearifanmu menjadi sangkalanku.
Jangan menyuruh-nyuruh aku; mari kita berjalan bersama.
Biarkan kekayaanku dimulai di tempat kekayaanmu berakhir.

Tunjukkan kepadaku agar aku dapat berdiri di atas bahumu.
Ungkapkan dirimu agar aku dapat menjadi
sesuatu yang berbeda.

Kau percaya bahwa setiap manusia dapat mencintai dan mencipta.
Maka aku pun memahami rasa takutmu
ketika aku memintamu hidup sesuai dengan kearifanmu.

Kau tidak akan tahu siapa aku dengan hanya mendengarkan dirimu sendiri.
Tidak perlu repot menjadikanku begini atau begitu.
Kegagalanmu adalah jika aku menjadi identik denganmu.

[Monday, October 17, 2005]

‘The people I liked were those who were able to do something with nothing – painters, writers and photographers. I looked into photography early on and I saw that there were sports photographers who needed an Olympian, fashion photographers who needed a model and war photographers who needed a war.
Cartier-Bresson and Robert Frank and Riboud and those guys – they didn’t need anything; they would just look out the window or go to the garden. In other words, the everyday life situation became a gold mine for these artists, and I gravitated towards the fact that you could take something right next to you and turn it into art or communication. I liked the integrity of journalism but I was always interested in photographs. Photographs didn’t have to communicate a great concept, they could just be’

-David Alan Harvey-
(via yes-lukewinter)

Comment Ratings plugin provided by mondo-casinos.fr